Home » Algemene informatie

ALGEMENE INFORMATIE

 

De recreatieve biljarters spelen op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag een onderlinge competitie in de spelsoorten libre en bandstoten. Op die momenten is er tevens gelegenheid om eventueel vrij te spelen.

Onze recreatieve biljarters kruisen regelmatig op de donderdag, s'morgens - lunch - s'middags, de “biljartkeuen” in uit- en thuiswedstrijden met zusterverenigingen uit o.m. Ermelo, ’t Harde, Kampen en Zwolle.

Een aantal keren in de week gaat een groep biljarters naar Woonzorgcentrum Sonnevanck om met enkele bewoners te biljarten.

 

Momenteel spelen negen D.O.S.-teams (5 driebanden teams en 4 libre teams) competitiewedstrijden in het District Eem- en Flevoland.

Het District Eem- en Flevoland heeft meer dan 700 leden en bestrijkt het Oostelijk gebied van de lijn Harderwijk, Barneveld, Leusden, Hoevelaken, Amersfoort, Soest en Baarn, alsmede Almere, Lelystad, Dronten en Biddinghuizen in Flevoland. Voor verdere informatie zie www.biljarten-eemland.nl

 

De thuiswedstrijden worden gespeeld op dinsdag- woensdag- en donderdagavond. De afgelopen twee seizoenen waren voor D.O.S. zeer succesvol. Een van onze teams behaalde in 2016 de 2e plaats in de Nederlands kampioenswedstrijden die jaarlijks in Nieuwegein worden gespeeld. In 2017 werd een van onze individuele spelers in ’s-Hertogenbosch in zijn klasse Nationaal kampioen. D.O.S. heeft daarmee het biljarten in Harderwijk weer landelijke bekendheid gegeven.

Er wordt in Nederland in bijna 1.000 verschillende locaties biljart gespeeld door ongeveer 1.300 verenigingen. zie www.KNBB.nl/carambole